StoryEditor

Úrad boja proti korupcii obvinil ukrajinského a slovenského vodiča z podplácania

20.06.2005, 15:38
Autor:
TASRTASR

Z trestného činu podplácania obvinil Úrad boja proti korupcii dvoch vodičov Viktora A. a Jána P., ktorých kontrolovali v Michalovskom okrese.
Ukrajinec Viktor a Slovák Ján sa v apríli pokúsili svoje previnenie voči dopravným predpisom vykúpiť peniazmi.
Hliadky oba pokusy o úplatok oznámili nadriadeným a dvom vodičom tak okrem pokuty za dopravné priestupky hrozí trest odňatia slobody šesť mesiacov až tri roky za korupciu. Stíhaní sú na slobode.
Viktor A. prekročil na aute Volkswagen Caddy povolenú rýchlosť pri obci Pozdišovce. Zastavili ho dvaja policajti dopravného inšpektorátu Michalovce. Cudzinec presviedčal policajtov, aby jeho priestupok nezaevidovali. Nechcel mať problémy pri prechode cez územie Slovenska. Dopravným policajtom ponúkal 30 Eur a 220 korún.
V obci Vinné zastavila Jána P. dvojčlenná hliadka obvodného oddelenia polície VinnéZemplínska Šírava. Vodič Volkswagenu Polo sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a za prehliadnutie priestupku ponúkal policajtom úplatok tisíc korún pre každého. Ponuku opakoval najmenej päťkrát.
Úrad ukončil vyšetrovanie voči obom mužom v stredu 15. júna. V prípade, že Ukrajinec nebude zastihnutý na Slovensku, prokuratúra postúpi trestné stíhanie našim východným susedom.
TASR o obvineniach z korupcie informovala Jana Pôbišová z komunikačného odboru ministra vnútra SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 12:39