StoryEditor

Microsoft a UKF v Nitre budú spolupracovať v projekte Inovatívna vysoká škola

15.01.2007, 17:49
Autor:
TASRTASR

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa zapojí do medzinárodného projektu firmy Microsoft pod názvom Inovatívna vysoká škola. O projekte, jeho obsahu i možnostiach realizácie na pôde univerzity rokoval dnes v Nitre riaditeľ vzdelávacej sekcie Microsoftu pre strednú a východnú Európu Jim Lewi s riaditeľom Ústavu technológií vzdelávania UKF v Nitre Jozefom Polákom.
"Projekt bude súčasne realizovaný na štyroch univerzitách vo Francúzsku, Veľkej Británii, Nemecku a Slovensku. Takáto forma prinesie možnosť porovnávať dosiahnuté výsledky, hľadať najlepšie postupy a vymieňať si skúsenosti a informácie," povedal pre TASR Polák.
Hlavným zámerom projektu bude čo najširšie predstavenie nových informačných technológií, vzdelávacích, odborných a populárnonáučných programov, produktov Microsoftu, ďalších firiem z odvetvia a podobne. "Príprava budúcich učiteľov s väčším využitím počítačovej techniky a najnovších informačných technológií sa odrazí v procese výchovy a vzdelávania na základných a stredných školách. Skvalitniť túto oblasť je ďalším dôležitým cieľom projektu," zdôraznil Polák.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 09:33