StoryEditor

S čím už zaútočili na politických súperov:

25.04.2006, 00:00

KDH na ĽS-HZDS: Predseda KDH Pavol Hrušovský pripomenul v televíznej debate predsedovi ĽS-HZDS Vladimírovi Mečiarovi zavraždenie Roberta Remiáša. "Nechcete jeho matke odkázať nič?" spýtal sa Mečiara. "Nechcem, lebo som s tým nič neurobil," reagoval Mečiar. KDH podľa neho prípad zneužíva na "špinavú kampaň". "Mali by ste sa ospravedlniť verejnosti za podvody, za neschopnosť preukázať, že sa vražda vôbec stala," povedal.
ĽS-HZDS na Smer-- SD: Mečiar vyhlásil, že politiku Smeru budú ovplyvňovať po voľbách miliardári z ekonomického pozadia strany. "Jedna vec je, čo politik hovorí, a druhá, čo mu miliardári dovolia. A v Smere je to tak rozohrané, že je mi až ľúto, že toľko ľudí na to naletí."
Smer-SD na SDKÚ-DS: Podpredseda Smeru Robert Kaliňák obvinil v televíznej diskusii ministra financií za SDKÚ Ivana Mikloša, že kryl trestný čin neplatenia daní. Podľa Kaliňáka ho malo spáchať ministerstvo obrany v roku 2005, keď zanedbalo svoje daňové povinnosti. Na čele rezortu bol v tom čase nominant SDKÚ Juraj Liška. "Viete, že ten trestný čin ste rok kryli, pán Mikloš, rok ste boli spolupáchateľom," vyhlásil Kaliňák.
SDKÚ-DS na Smer-SD: SDKÚ vyhlásila, že "Robert Fico, ktorý je blízky kamarát Fedora Flašíka a Vladimíra Póora a tiež iných privatizérov a mecenášov Smeru, má zrejme bohaté skúsenosti s praním špinavých peňazí". Reagovala tak na Ficove slová, ktorý na margo kauzy fiktívni darcovia SDKÚ povedal: "Vyšetrovanie prania špinavých peňazí sa v straníckej pokladnici SDKÚ skončilo síce ako fraška, ale súčasne potvrdilo, na akých základoch stojí táto vládna politická strana."
Zdroj: TASR, SITA

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 05:27