StoryEditor

Mikloš: Chceme premiéra, školstvo a kultúru

06.04.2006, 13:52
Autor:
TASRTASR
SDKÚ-DS má po voľbách prioritne záujem o obsadenie postu premiéra, ministra školstva a ministra kultúry. "Našou prioritou je obsadiť rezorty, kde je ešte najviac práce," konštatoval Mikloš.

SDKÚ-DS má po voľbách prioritne záujem o obsadenie postu premiéra. Na seminári k ekonomickým programom politických strán, organizovanom Združením podnikateľov Slovenska, to dnes povedal podpredseda SDKÚ-DS a vicepremiér Ivan Mikloš.
SDKÚ-DS chce podľa jeho slov obsadiť aj funkciu ministra školstva a ministra kultúry. "Našou prioritou je obsadiť rezorty, kde je ešte najviac práce," konštatoval Mikloš.
SDKÚ-DS má po voľbách ambíciu zreorganizovať štruktúru usporiadania vlády a zrušiť v nej dva posty. Jedným zo zrušených rezortov by podľa Mikloša malo byť ministerstvo hospodárstva. Agenda cestovného ruchu by potom prešla pod ministerstvo regionálneho rozvoja, ktoré by sa volalo ministerstvo regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Oblasť informačných technológií by zasa zastrešoval rezort dopravy.
V intenciách prioritného rozvoja znalostnej ekonomiky SDKÚ-DS bude presadzovať aj vznik funkcie podpredsedu vlády pre znalostnú ekonomiku. Aj o tento post má SDKÚ prioritný záujem. Mikloš vznik nového odboru odôvodňuje doterajším poznaním, podľa ktorého ak nikto inštitucionálne nezastrešuje danú oblasť, rozvíja sa omnoho ťažšie.
Program strán považuje Mikloš za základné kritérium pre SDKÚ-DS v prípade vytvárania možných povolebných koalícií. "Nepôjdeme do spolupráce s nikým, kto chce rušiť reformy," zdôraznil. Aj preto už SDKÚ-DS vylúčilo akúkoľvek spoluprácu s KSS. Mikloš naznačil, že ak to Smer-SD myslí s rušením reforiem naozaj vážne, SDKÚ-DS s ním nebude môcť spolupracovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 06:16