StoryEditor

Lintner s Malchárkom deklarujú podporu vlády

26.08.2005, 16:07
Autor:
TASRTASR
Deklaráciu o podpore vlády podpísanú ôsmimi poslancami a dvoma ministrami predložili dnes premiérovi Mikulášovi Dzurindovi podpredsedovia ANO Ľubomír Lintner a Jirko Malchárek. "Deklarácia obsahuje len prihlásenie sa k vládnemu programu, k plneniu činnosti v Národnej rade SR v zmysle podpory tejto vládnej koalície," povedal Lintner.
Deklaráciu o podpore vlády podpísanú ôsmimi poslancami a dvoma ministrami predložili dnes premiérovi Mikulášovi Dzurindovi podpredsedovia ANO Ľubomír Lintner a Jirko Malchárek.
"Deklarácia obsahuje len prihlásenie sa k vládnemu programu, k plneniu činnosti v Národnej rade SR v zmysle podpory tejto vládnej koalície," povedal po stretnutí s Dzurindom Lintner. Skupina poslancov a ministrov vyjadrila podľa Malchárka aj ochotu prevziať zodpovednosť za všetky posty vo vládnej exekutíve, ktoré pri vstupe do koalície mala ANO, vrátane obsadenia kresla ministra hospodárstva.
Deklaráciu podpísali siedmi členovia poslaneckého klubu ANO, nezávislý Anton Danko a ministri kultúry a zdravotníctva František Tóth a Rudolf Zajac. Premiér podľa Lintnerových slov oboznámi koaličných partnerov KDH a SMK so znením návrhu. "Myslím si, že privítal tento krok aj z pohľadu stability vlády ako celku," konštatoval Lintner ma margo premiérovej reakcie.
Naznačil, že formálne by sa mohla deklarácia realizovať formou dodatku ku koaličnej zmluve. "Požiadal som pána premiéra, aby to rozhodnutie zo strany koaličných partnerov, či budú akceptovať túto skupinu poslancov, sa urobilo v takom časovom predstihu, aby sa stihlo konzultovať to, čo bude na najbližšom zasadnutí Národnej rady SR," poznamenal Lintner na margo možného termínu uzavretia celej záležitosti. Tiež zotrvanie Tótha a Zajaca na ministerských postoch a obsadenie postu ministra hospodárstva bude podľa Lintnera závisieť od konečných dohovorov lídrov SDKÚ, KDH a SMK.
Podporu deklarácii vyjadrili podľa Lintnera aj odídenci Ján Drgonec a Robert Nemcsics. Ich prípadné oficiálne pridanie sa ku skupine ešte bude predmetom rokovaní. Potenciálne vytvorenie nového poslaneckého klubu súvisí podľa Lintnera s vývojom situácie v ANO, pričom zo strany sa zatiaľ nikto zo signatárov odísť nechystá. "Ja verím, že zmení názor aj Eva Černá, ja verím, že zmení názor Beáta Brestenská, ja verím, že zmení názor aj Iveta Henzélyová," vyjadril svoje presvedčenie Lintner.
01 - Modified: 2003-01-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Akvizície OMV rozširujú sieť
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 03:08