StoryEditor

Rekordný Deň narcisov

26.04.2006, 13:54
Autor:
TASRTASR

Rekordnú sumu 18 373 517 korún vyzbierali dobrovoľníci počas tohtoročného 10. ročníka Dňa narcisov.
Liga proti rakovine (LPR) podporí z týchto prostriedkov psychosociálnu pomoc pre onkologických pacientov a ich rodiny, projekty na rozvoj informovanosti, výchovy, prevencie a poradenstva, ako aj klinické a výskumné projekty.
Vyzbieraná suma je o tri milióny korún vyššia ako vlani, informovala dnes novinárov výkonná riaditeľa LPR Eva Kováčová. Takmer 13 tisíc dobrovoľníkov vyzbieralo do pokladničiek takmer 17 miliónov korún, ostatné prostriedky získala liga inými formami zbierky.
Najvyšší výnos zbierky bol v Bratislave, kde dobrovoľníci vyzbierali 4 671 596 korún. Je to takisto rekordná suma a v porovnaní s minulým rokom vyššia o 640 tisíc korún.
"Ľudia dôverujú našej práci, vedia, že sme transparentní, ako aj to, kam vyzbierané peniaze dávame," uviedla prezidentka LPR Eva Siracká. "Verejnosť pochopila, že boj proti rakovine, tak ako v iných krajinách sveta, sa nedá robiť z prostriedkov štátnej správy. Práve inštitúcie a organizácie ako LPR sú vítaným partnerom štátnej správy, lebo pomáhajú zvyšovať zdroje v tejto oblasti," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 18:52