StoryEditor

V Košiciach a okolí bol jeden z najveternejších dní tejto zimy

14.03.2006, 13:52
Autor:
TASRTASR

Jeden z najveternejších dní tohoročnej zimy prežili Košice a okolie v pondelok 13. marca. Vietor dosahoval v nárazoch až 98 km/h. TASR to potvrdila klimatologička SHMÚ v Košiciach Helena Hlavatá.
Podobne silná víchrica sa prehnala Košicami aj 22. a 23. januára, pričom vietor mal silu okolo 100 km/h.
Dnes o piatej hodine ráno ešte namerali v meste nárazy vetra dosahujúce 68 km/h. Deň bude podľa klimatologičky ešte veterný, ale búrlivý vietor bude postupne ustávať. Chladné a miestami oblačné počasie s teplotami okolo 0 stupňov C má však pokračovať. Na očakávané oteplenie a "zjarnievanie" sa podľa Hlavatej môžeme tešiť až po 20. marci.
Silná víchrica v pondelok v metropole východu a jej okolí strhávala strechy budov, vyvracala stromy, bilboardy a prevracala autá. Dnes už bola situácia pokojnejšia, hoci ráno ešte hasiči pomáhali pri obci Dvorníky, kde sa do priekopy prevrátil príves nákladného vozidla.
Hasiči v pondelok takmer bez prestávky zasahovali až do 23. hodiny. Podľa spresnenia operačného dôstojníka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Ivana Megyesiho v meste a na úseku štátnej cesty I/50 medzi Turňou nad Bodvou a Soroškou a v opačnom smere na Košické Oľšany mali približne 30 výjazdov. Bilancia škôd zatiaľ nie je známa.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 07:48