StoryEditor

Eurofondy pomáhajú mestu

29.11.2005, 23:00

Mesto Nové Zámky odovzdalo 122 učiteľom základných a materských škôl a zamestnancom samosprávy certifikáty ECDL. Projekt Aplikácia vzdelávacieho systému ECDL v podmienkach mesta Nové Zámky trval od septembra 2004 do augusta 2005 a financoval ho fond Phare sumou 40,5 tisíca eur. "Cieľom projektu bolo vytvoriť príležitosť na školenie a následnú
certifikáciu pre cieľové skupiny ako súčasť systému celoživotného vzdelávania. Certifikáty pomôžu zrýchliť a zefektívniť prácu pracovníkov v samospráve, učitelia budú môcť získané poznatky odovzdávať svojim žiakom, čo je podstatný efekt projektu," konštatovala Viera Hosszúová z útvaru medzinárodných vzťahov a regionálneho rozvoja mesta.
Ďalšie projekty v meste
Projekt EEEE -- Európska energeticky efektívna edukácia
. Hlavným cieľom projektu je dosiahnutie energetickej efektívnosti budovy ZŠ na Ul. G. Bethlena v Nových Zámkoch. Po realizácii môže projekt slúžiť ako modelové riešenie aj pre iné školy a inštitúcie na dosiahnutie európskeho štandardu energetickej efektívnosti. Rozpočet projektu je 15,641 milióna korún, mesto projekt spolufinancuje vo výške 5 %. V rámci projektu sa v lete rekonštruovala budova školy, práce na obnove školy by sa mali skončiť v novembri.
Projekt Kvalitné základné vzdelanie -- šanca pre každého. Projekt je zameraný na rizikovú skupinu obyvateľov, ktorej umožní formou "druhej šance" získať základné vzdelanie a zvládnuť obsluhu počítača. Rozpočet projektu, ktorý by mal trvať do júla 2008, počíta s nákladmi 1,249 milióna korún, mesto ho spolufinancuje piatimi percentami.
Projekt Inovácia, informatizácia a internetizácia v regióne Nové Zámky a Šaľa. Projekt sleduje inováciu a rozšírenie existujúcich lokálnych počítačových sietí LAN verejných subjektov a tvorbu metropolitných počítačových sietí MAN, ktoré budú vzájomne prepájať subjekty verejného sektora v regióne. Ďalším výstupom projektu za vyše trinásť miliónov korún, ktorý by mal trvať do decembra 2006, je zabezpečenie vysokorýchlostného pripojenia na internet. V súčasnosti sa pripravuje zmluva o realizácii projektu s ministerstvom výstavby a regionálneho rozvoja.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 01:38