StoryEditor

SaLon nové knihy

12.12.2006, 23:00

Jonathan Safran Foer
Příšerně nahlas a k nevíře blízko
(BBART, PREKLAD Richard Podaný)
Oskar Schell je vynálezca, milovník francúzskej kultúry, hráč na tamburínu, shakespearovský herec, šperkár, pacifista, origamista, detektív, vegán a zberateľ motýľov. A mimochodom -- má deväť rokov. Keď jeho otec zahynie pri teroristickom útoku na New York v septembri 2001, Oskar nájde v jeho pozostalosti záhadný kľúč a začína pátrať. Hľadanie ho prevedie celým New Yorkom, podivnými životmi mnohých jeho obyvateľov, ale zatiahne ho aj na cestu do dejín a do hlbín vlastnej rodiacej sa osobnosti.

Lexikón maliarstva a grafiky
(IKAR)
Tento bohato ilustrovaný lexikón prináša podrobný prehľad o vývoji maliarstva a grafiky od ich počiatkov až po súčasnosť -- od skalných malieb v Altamire až po digitálnu maľbu. Viac ako 2 500 hesiel predstavuje umelcov a ich hlavné diela, objasňuje dôležité odborné pojmy výtvarného umenia. Dotkne sa všetkých významných štýlových epoch a prúdov dejín umenia, tým najdôležitejším sú venované rozsiahle články s viacerými vyobrazeniami diel.

Dominik Dán
Sára
(SLOVART)
Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetrujú vraždu vplyvného riaditeľa konzorcia bánk. Našli ho v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Nie je jasné, ako vrah prekonal dômyselný zabezpečovací systém bankárovej vily a ako je možné, že na mieste činu nezanechal jedinú stopu. Prípad nenapreduje, pokým neznámy dobrodinec nepošle na oddelenie vrážd záhadný balíček. Je v ňom videokazeta s nahrávkou bankárovej vraždy. Aj tvár muža, čo strieľa...

Frank Weyers:
Dalí -- Život a dielo
(SLOVART)
Život a dielo Salvadora Dalího sú neoddeliteľne spojené. Mnohé z udalostí jeho života sa bezprostredne odrazili v jeho dielach a veľké množstvo jeho obrazov sme schopní správne interpretovať len vďaka poznaniu biografických faktov. Kniha obsahuje slovník pojmov a register všetkých použitých diel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 07:36