StoryEditor

Asseco kúpilo ďalšiu firmu

10.07.2007, 00:00

Spoločnosť Asseco Slovakia, dodávateľ IT riešení, technológií a služieb, získala 51-percentný podiel v spoločnosti MPI Slovakia. Tá sa zaoberá poskytovaním poradenských služieb pri zavádzaní a predaji ekonomického informačného systému SAP R/3. Transakcia podlieha schváleniu Protimonopolným úradom.
"Naše portfóliá sa navzájom dopĺňajú, čo dáva predpoklady na využitie synergických efektov takéhoto prepojenia," vyhlásil Jozef Klein, predseda predstavenstva spoločnosti Asseco Slovakia, ktorá po vlaňajšom uvedení akcií na burze vo Varšave získala od investorov zdroje na nasýtenie akvizičného apetítu.
Spoločnosť v máji získala 55-percentné podiely v českých spoločnostiach Berit a LCS International. Berit je dodávateľom IT technológií a služieb, LCS International je výrobcom podnikových informačných systémov. Asseco Slovakia vlastí 51-percentný podiel v spoločnosti Slovanet. Rovnaký podiel má aj v spoločnosti Datalock.
Asseco Slovakia patrí medzi päť najvýznamnejších IT spoločností na Slovensku. Firma vlani vykázala konsolidované tržby v hodnote 1,4 miliardy a čistý zisk 144 miliónov korún.
Skupina Asseco vznikla koncom roku 2004, keď slovenský Asset Soft a poľský Comp Rzeszow uzavreli strategické partnerstvo. V apríli 2007 pribudol do skupiny jej tretí člen Asseco Czech Republic a do konca roku 2007 plánuje skupina rozšírenie o Asseco Romania.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 15:07