StoryEditor

Matador má nového dopravcu pneumatík

08.01.2006, 23:00
Bratislavská eseročka C.S. Cargo Slovensko je od januára novým partnerom pre skladovú logistiku výrobcu pneumatík a gumárenských strojov Matadoru Púchov.

Bratislavská eseročka C.S. Cargo Slovensko je od januára novým partnerom pre skladovú logistiku výrobcu pneumatík a gumárenských strojov Matadoru Púchov. Podľa hovorcu Dušana Kobliška minulý rok vedenie Matadoru prehodnotilo niektorých svojich outsorcingových partnerov, a to aj v oblasti skladovania.
"C.S. Cargo zabezpečuje logistiku pre spoločnosti pôsobiace v automotive a keďže naša divízia Automotive v Dubnici nad Váhom bude mať v tomto roku výraznejší podiel na výkonoch podniku, rozhodli sme sa posilniť túto oblasť. Spolupráca s firmou Kuhne+Nagel, ktorá pre nás od roku 2003 robila skladovú logistiku, sa presunie na námornú dopravu," spresnil Koblišek.
Firma Cargo Slovensko okrem riadenia skladov v Matadore bude zabezpečovať aj rozvoz pneumatík na Slovensku a v Českej republike. Ročne to bude predstavovať 4 800 až 5 000 ton.
"Sme dcérskou spoločnosťou C.S. Cargo z Jičína, ktorá patrí v Česku k popredným firmám poskytujúcim komplexné dopravné a logistické služby. Zaoberá sa medzinárodnou i vnútroštátnou dopravou, logistikou a colnými deklaráciami," charakterizoval firmu konateľ jej dcérskej spoločnosti Pavol Kosnáč. C.S. Cargo má 250 zamestnancov a vlastní 50 kamiónov. Vlaňajšie tržby odhaduje na 100 miliónov korún. Jej najväčším doterajším biznisom je rozvoz tovarov pre hypermarkety Tesco Stores z distribučného skladu pri Novom Meste nad Váhom.
C.S. Cargo Slovensko bude s Matadorom Púchov spolupracovať aj pri výstavbe nového distribučného centra za 400 miliónov korún, ktoré bude mať kapacitu 30-tisíc štvorcových metrov. "Centrum chceme začať stavať na jar, pričom dokončené by malo byť o šesť až sedem mesiacov," dodal Koblišek.
Skupina Matador podľa predbežných výsledkov dosiahla minulý rok výnosy 17,8 miliardy korún a čistý zisk 532,5 milióna korún, čo je oproti roku 2004 pokles takmer o 40 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 19:46