StoryEditor

Analytické nástroje business intelligence -- silný nástroj aj pre menšie spoločnosti

17.12.2007, 23:00
Autor:
inzerciainzercia
Ambiciózne malé a stredné podniky neustále hľadajú efektívnejšie spôsoby, ako pomocou technológií získať výhody oproti konkurencii a realizovať svoje podnikateľské ciele.
(inzercia)

O analytických nástrojoch, pre ktoré sa používa anglické slovné spojenie business intelligence (BI), sa hovorí ako o svätom gráli pre spoločnosti, ktoré chcú lepšie pochopiť zdokonaľovanie momentálne používaných procesov a zvýšiť celkovú výkonnosť.

BI poskytuje organizáciám dáta a informácie, potrebné pre prijímanie premyslených rozhodnutí, ktoré sú v dnešnom biznise – kde má každé rozhodnutie veľký dopad a je zásadné pre úspech – nevyhnutnosťou.

„BI riešenia“ zvyčajne fungujú na základe extrahovania a replikovania dát z rôznych prevádzkových aplikácií a systémov, používaných vo firme. Tieto dáta integrujú do jedinej „databázy pre generovanie zostáv“, nazývanej tiež „dátový sklad“. Konsolidované dáta potom môžu analyzovať rôzne nástroje BI a z nich vytvárať zostavy, či už pomocou interaktívnych panelov, aktívnych upozornení, tlačených zostáv alebo akýchkoľvek analytických nástrojov. Týmto spôsobom je malým a stredným podnikom umožnené rozhodnúť sa pre BI systém, ktorý vyhovuje ich individuálnym potrebám a ich podnikaniu sa najlepšie prispôsobí.

Je ale implementácia BI jednoduchá? K dispozícii sú riešenia popredu predintegrované s bežne používanými podnikovými aplikáciami, čo spoločnostiam ušetrí náklady i komplikácie. Už dlhšiu dobu spoločnosť Oracle ponúka komplexné riešenie BI, no iba nedávno bola oznámená Oracle Business Intelligence Standard Edition One, sada analytických nástrojov prispôsobená práve potrebám malých a stredných podnikov.

„Oracle Business Intelligence Standard Edition One“ ponúka komplexné portfólio technológií a aplikácií, umožňujúcich malým a stredným podnikom získať ucelený a včasný pohľad do ich podnikania. Pretože spolupracuje s prostredím a aplikáciami ako Oracle, tak aj iných dodávateľov, môžu zákazníci naplno využívať momentálne dátové zdroje, systémy i aplikácie používané pred implementáciou BI a zároveň nenásilnou formou implementovať BI. Malé a stredné podniky získajú prostredníctvom jednotnej implementácie úžitok z nižších nákladov a menších komplikácií. Zároveň tým zvýšia praktickú hodnotu svojich doterajších investícií do informačných technológií.

Ak je „BI riešenie“ implementované strategicky a v súlade s podnikateľskými cieľmi, má reálny potenciál pomôcť malým a stredným podnikom dosiahnuť výsledky, zrovnateľné s oveľa väčšími podnikmi. Technológia, ktorá môže pomôcť malým a stredným podnikom podporiť rast ich podnikania a splniť ich podnikateľské ciele, je už teda k dispozícii. Nikdy nebola lepšia príležitosť. Analytické nástroje BI môžu poskytnúť podstatne lepšiu kontrolu nad podnikaním, pretože sú schopné zaistiť relevantné, informatívne dáta tam, kde sú žiadané. Rastú s firmou, pomáhajú jej lepšie reagovať na príležitosti na trhu a priblížiť sa oveľa agilnejšiemu obchodnému modelu.

Chcete sa dozvedieť viac? Chcete CD DEMO zdarma?
Viac na http://www.reporty-analyzy.sk

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/inzercia, menuAlias = inzercia, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 05:58