StoryEditor

Gyurcsány: Terajšie singapurské investície možno zdesaťnásobiť

20.07.2005, 11:29
Autor:
TASRTASR

Tie singapurské spoločnosti, ktoré mali odvahu investovať v Číne a Indii, začnú rýchlo investovať aj v Európe. Povedal to dnes v Singapure maďarský premiér Ferenc Gyurcsány.
Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI premiér v rámci prvého dňa oficiálnej návštevy troch krajín juhovýchodnej Ázie konštatoval, že singapurské investície, prítomné v Maďarsku približne vo výške 50 miliónov eur, čo je v prepočte asi 1,95 miliardy Sk, možno zdesaťnásobiť. Z investícií by podľa jeho slov bolo možné v prvom rade financovať tie sľubné rozvojové plány malých a stredných maďarských podnikov, ktoré trpia nedostatkom prostriedkov.
Maďarského premiéra na cestu do Singapuru, Vietnamu a Indonézie odprevadila manželka Klára Dobrevová, minister zahraničných vecí Ferenc Somogyi, minister hospodárstva János Kóka a početná delegácia podnikateľov.
Kóka poukázal na skutočnosť, že za posledný rok vzrástol vzájomný singapursko-maďarský obchodný obrat o 56 %, pričom vývoz tovaru z Maďarska je iba desatinou exportu zo Singapuru. Minister vyjadril presvedčenie, že Maďarsko by mohlo byť vhodnou základňou pre singapurské investície smerujúce do strednej a východnej Európy a Singapur by zas mohol byť odrazovým mostíkom pre maďarských podnikateľov uvažujúcich o investovaní v juhovýchodnej Ázii.
(1 EUR = 38,962 SKK)
(spravodajca TASR Ladislav Vallach) gl

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:45