StoryEditor

Privatizačný poradca pri predaji Carga dostal odmenu takmer 23 miliónov Sk

22.03.2006, 18:27
Autor:
TASRTASR

Spoločnosti CA~IB Financial Advisors, a. s., privatizačnému poradcovi pri výbere strategického investora pre Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia, a. s., bola k dnešnému dňu vyplatená finančná odmena v celkovej výške 22,85 milióna Sk s DPH. Pre TASR to uviedol hovorca ministra dopravy Tomáš Šarluška.
Privatizačný poradca dostal vyplatenú tzv. pevnú zložku odmeny, na ktorú mal nárok aj napriek tomu, že privatizácia spoločnosti Cargo Slovakia bola zastavená. Nedostane však jej variabilnú zložku, ktorá sa odvíja od výšky predajnej ceny. Finančná odmena podľa Šarlušku vyplýva zo Zmluvy o poskytovaní služieb. Odmenu vyplatil poradcovi Fond národného majetku (FNM) SR na základe výzvy Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR, ktoré ňou potvrdilo súlad fakturovaných výdavkov privatizačného poradcu so zmluvou.
O tom, že privatizácia spoločnosti Cargo sa zastaví, rozhodla vláda 22. februára, keď stopla prijímanie privatizačných rozhodnutí v tomto volebnom období. Verdikt súvisel s vyhlásením predčasných parlamentných volieb na jún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 16:48