StoryEditor

EK súhlasila s prevzatím VVT spoločnosťou Třinecké železárny

22.09.2005, 15:51
Autor:
TASRTASR

Európska komisia (EK) súhlasila dnes s navrhovaným prevzatím českej spoločnosti VVT firmou Třinecké železárny (TŽ).
Komisia dospela k záveru, že navrhované spojenie závažným spôsobom nenaruší hospodársku súťaž na trhu EÚ a Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), alebo jeho podstatnej časti.
Třinecké železárny sú oceliarsky podnik, ktorý je súčasťou koncernu Moravia Steel. VVT je v 100-% vlastníctve Astonie, holdingovej spoločnosti so sídlom v ČR, ktorá je súčasťou koncernu Shiran Group, hlavného dodávateľa železiarskych výrobkov pre oceliarsky priemysel v krajinách strednej a východnej Európy.
V auguste dostala komisia oznámenie TŽ o navrhovanom nadobudnutí výhradnej kontroly vo VVT. Po preskúmaní spojenia dospela EK k záveru, že táto transakcia nepovedie k horizontálnemu prekrývaniu. Pokiaľ ide o vertikálne dosahy, TŽ už teraz dodávajú VVT takmer 60 % polotovarov z ocele. Preto aj keby mal celú túto potrebu VVT uspokojovať nový vlastník, štruktúra trhu by sa výrazne nezmenila, vysvetlila EK.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 15:08