Komička a influencerka KatežinkaArchív Kataríny Vavrovičovej/
StoryEditor

Katežinka: S Jovinečkom sme ako Adela a Sajfa. Je v poriadku vyjadriť svoj politický názor, ja by som to však nikdy neurobila

Vanessa Parašínová13.05.2024., 13:00h

Nemyslím si, že som nejaká extra vulgárna, skôr prvá žena, ktorá nemá na slovenskom Instagrame problém nadávať, prezradila pre Brainee influencerka.

Lajkuj Brainee.sk na

Katarína Vavrovičová alias Katežinka baví svojimi autentickými videami slovenský internet. Začínala po Jovinečkovom boku, postupne sa od neho oddelila a veľmi rýchlo sa vďaka svojmu jedinečnému humoru na sociálnych sieťach uchytila. Dnes ju to, čomu sa túžila od detstva venovať, živí aj baví.

V našom rozhovore sa dozvieš o hejt komentároch, ktoré dokážu komičku vytočiť, o jej stretnutí s Rytmusom či názore na to, keď sa influenceri netaja svojím politickým postojom.

Povedzme si narovinu – žneš na sociálnych sieťach slávu. Väčšina influencerov sa trápi s naháňaním followerov a okolo teba je hype a pekne ti to sype. Kvôli čomu konkrétne myslíš, že ľudia vyhľadávajú tvoj content?

Môj kontent je čo najviac prirodzený, ako ide. Myslím si, že ľudia sú unavení z toho, ako to bolo na sociálnych sieťach dlhodobo umelé a všetci sa delili iba o krásne veci ako dovolenky, bohatstvo či perfektné vzťahy. Rozvinul sa však trend, kedy sú ľudia na internete oveľa autentickejší. Ja som sa ho chopila možno ešte o niečo prehrotenejšie a surovejšie a to je presne to, čo ostatných baví!

Na internete vystupuješ prirodzená a bez mejkapu. Myslíš si, že aj to je jedným z dôvodov, prečo si pre mnohých zaujímavá?

Úprimne si myslím, že takáto prirodzenosť je niečo, čo sa ľuďom vyslovene páči, no niekto im nanútil, že to tak nie je. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že väčšine mužov sa páčia ich frajerky najviac nenamalované a ženy sa cítia medzi svojimi priateľmi rovnako skvelo, aj s naturálnym výzorom. Keď na nich potom vyskočí moje video, možno si povedia: „Och super, táto tomu tiež nedáva veľký effort!” a oceňujú, že im nevytváram žiadne komplexy alebo potrebu porovnávať sa.

image

Influencerka sa najlepšie cíti bez mejkapu a bežne sa nelíči.

@katarinaslesar/

Vždy si sa chcela venovať situačnému humoru? Čo máš vlastne vyštudované?

Od malička som navštevovala divadelné krúžky a vždy keď som pozerala v televízií reláciu S.O.S. som si hovorila, že ak by existovalo takéto povolanie, chcela by som sa mu venovať. A ono vlastne existuje!

Mám vyštudovanú politológiu, rozhodla som sa pre humanitnú vedu, ktorá ma baví a vedela som, že jej štúdium zvládnem. Vysokou školou som si predlžovala obdobie počas ktorého som zisťovala, čo chcem vlastne robiť a ono si ma to už nejako našlo samé.

Samozrejme že s reachom prichádzajú aj hejteri. Ty ich pomerne často pranieruješ na IG – čo je určite cesta. Ako sa s tým ešte vyrovnávaš? Respektíve sú momenty, kedy ťa to reálne trápi? Alebo si to neberieš osobne?

Závisí veľmi od toho, ktorá fáza v mesiaci zrovna je! (smiech). V citlivejšom období ma dokážu hejty viac zasiahnuť, nie však poznámky na moju osobu, ale na tvorbu. Na tej si dávam najviac záležať a neznášam, keď niekto generalizuje môj obsah na základe dvoch videí, ktoré na mojom profile videl. Na hejterov útočím späť.

image

Barmanka v klube na intrákoch: Chodia k nám aj starší páni, ktorí skúšajú šťastie u študentiek

Vnímaš aj nejaké konkrétne špecifické typy ľudí (okrem trolov), ktorých tvoj humor vyslovene irituje?

Starších mužov a neviem čím to je, ale väčšinou majú dlhé vlasy (smiech). Myslím si, že nie sú zvyknutí na to, že žena môže byť drsná a prejavovať sa inak ako objekt.

Čo je podľa teba najväčší mýtus, ktorý o influenceroch koluje.

Mýtusom je, že influenceri sú leniví ľudia. Kedysi som si to myslela aj ja, no práveže naopak, sú to extrémni makači a ostatní často nevidia, čo všetko sa za jedným natočeným videom skrýva. Určite by som nehovorila, že práca influencera je rovnocenná tomu, keď je niekto osem hodín v robote, ale práve jeho predchádzajúce tvrdé úsilie viedlo k tomu, aby sa pôsobením na internete vôbec živil.

Kvôli čomu ty osobne dávaš unfollow účtom, ktoré pred tým z nejakého dôvodu sleduješ. Čo ťa vie tak že naštvať že halo, toto ne…

Keď mi niekto vnucuje svoje presvedčenia alebo sa ľutuje. Nevadí mi, ak človek verejne vyjadrí svoj názor, no akonáhle sa jeho profil premení na politickú agitáciu a presviedča ma, že žijem zle, to už u mňa neprejde.

Niektorým sa nepáči, že si vo svojich videách vulgárna.

Nemyslím si, že som nejaká extra vulgárna, skôr prvá žena, ktorá nemá na slovenskom Instagrame problém nadávať. Samozrejme hovorím o reelskach, na storkách sú totižto vulgárni všetci. Niektorí ľudia majú jednoducho neprimerané očakávania, nesedí im detská tvárička v spojení s nadávkami a to, čo im nevadí pri mužoch komikoch, im vadí pri mne.

Ja osobne si myslím, že som vulgárna len tam, kde to treba a keď chcem, aby vyznel vtip smiešnejšie.

S Jovinčekom vás spája určite humor. Ako ste sa spoznali a keď vypnete kamery, ako by si definovala váš vzťah?

Pre Filipa som najprv pracovala ako manažérka v jeho firme, potom sme prešli ku contentu a stala sa zo mňa jeho kameramanka. Tvorili sme aj spolu, neskôr som sa pomaly oddelila. Filip je pre mňa ako ten jeden kamarát s ktorým chodíte na rovnaký krúžok, a práve to spoločné hobby je základom vášho priateľstva. V iných sférach si nie sme až takí blízki, no tvorba a humor je to, čo nás spája a robí náš vzťah súrodeneckým. Sme niečo ako Sajfa a Adela! (smiech)

Si v štádiu, kedy ťa pôsobenie na sociálnych sieťach živí?

Áno, už pár mesiacov po tom, ako som začala tvoriť na sociálne siete som mohla upustiť od ostatných prác.

image

Medička v Rakúsku: Pri prvej pitve nervového systému nám trvalo hodinu prepíliť lebku, na Slovensko sa určite nevrátim, hovorí Karolína

Si nepochybne Rytmus girl. Ako ste sa vlastne dostali k natáčaniu spoločných videí a ako vnímaš prácu s ním?

Podľa môjho názoru som jeho najväčší fanúšik na svete, celý svoj život púšťam všade, kde som, Rytmusa a rapujem jeho texty. Natočila som reelsko z párty, kde som hrala jeho songy, ktoré sa dostalo až k nemu a môj humor ho oslovil natoľko, že mi navrhol, aby sme spolu niečo natočili. Takmer som v tej chvíli odpadla. Keď sme sa stretli, extrémne som sa hanbila, nevedela som ovládať svoje nadšenie spolu s trémou a kým som sa hodila do natáčacieho modu sa na mne veľmi zabával.

Splnil sa mi tým malý sen a naše spoločné video nemôžem ani pozerať, pretože som z toho doteraz úplne hotová.

Bola si nazvaná jeho „nevlastnou dcérou”. Naozaj si tak veľmi rozumiete alebo ide o vtipy, ktoré treba brať s nadsázkou?

Myslím si, že sme si veľmi sadli a už viackrát mi venoval nejakú radu, napríklad aj ako zvládať nenávistné komentáre. Keď si cez storíčka všimne, že sa v mojom živote niečo deje, tak sa bližšie zaujíma, to som však počula, že robí v našom tvorivom prostredí vo všeobecnosti. Všíma si mladých ľudí, ktorí sú kreatívni a snaží sa im poradiť.

Keby sme sa to neopýtali, bolo by to divné – ale myslíš, že je okej, ak influenceri vyjadrujú podporu konkrétnym politikom v rámci platenej reklamy? Samozrejme, narážame na Rytmusa, ale robia to aj herci či speváci, ktorých sleduje pomerne veľa ľudí – len v opačnom spektre. Existuje nejaká hranica politika/influenceri, ktorú by si trebárs ty neprekročila?

Myslím si, že je v poriadku vyjadriť svoj politický názor, ja osobne by som to však nikdy neurobila, pretože to z marketingového hľadiska vnímam ako zlý krok. Podporovaný politik sa môže v budúcnosti vyfarbiť a myslím si, že ide o veľmi citlivú tému a ľudia majú dlho v pamäti, kto bol súčasťou nejakej kampane. Nemám s tým žiaden morálny problém, dokonca ani ak si za to influencer zoberie peniaze, ja by som však nálepku dostať nechcela.

Všimli sme si, že na svojom Instagrame odporúčaš knihy. Čítaš často?

Čítam každý deň, najmä psychologické knihy. Tým, že som závislá na telefóne sa snažím odreagovať takýmto spôsobom a udržiavať si svoju mentálnu pohodu. Zároveň si čítaním cibrím schopnosť venovať niečomu pozornosť dlhšie ako jednu minútu. (smiech)

Na mnohých videách sa podieľa aj tvoj priateľ. Je humor dôležitý vo vzťahu? Dôležitejší ako sex?:)

Asi áno. Humor je hlavne sexy, takže keď je niekto vtipný, je to v podstate taká predohra (smiech). Smiech a vtipkovanie určite zľahčujú ťažkosti, ktoré sa nesú s dlhoročným vzťahom. Neviem si predstaviť byť v hocijakom vzťahu bez humoru, ani v kamarátskom či pracovnom.

image

Komička si najčastejšie robí srandu zo situácií, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou dnešných vzťahov.

Archív Kataríny Vavrovičovej/

Máš nejaký skrytý talent, o ktorom mnohí nevedia?

Mám veľmi dobrú pamäť na plemená psov a názvy pesničiek!

Aký je tvoj návod na zdravé sebavedomie?

Myslím si, že veľa závisí od prostredia. Jednoducho sa to povie, ťažšie sa to aplikuje, no určite treba opustiť toxické vzťahy. Keď je človek obklopený hlbokými kamarátstvami, v ktorých sa jednotlivci navzájom podporujú, jednoznačne sa cíti lepšie a je si istejší aj samým sebou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. máj 2024 09:02