StoryEditor

Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov

21.04.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Premiér Robert Fico začal týždeň kontrolným dňom na ministerstve zdravotníctva, že vláda bude riešiť otázku výstavby novej vojenskej nemocnice v Prešove. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Pred ministerstvom v tom čase mal brífing šéf hnutia Slovensko Igor Matovič, ktorý ostro kritizoval Fica za "kšefty" v zdravotnictve.
  • Premiéra po zasadnutí zahraničného výboru kritizoval predseda opozičného PS Michal Šimečka.
  • Šimečka vyzval Fica a vládu, aby garantovali, že Slovensko bude môcť čerpať eurofondy aj na ďalšie roky.
  • Podpredseda vlády a minister životného prostredia sa po rokovaní vlády obul do médií.

Premiér Robert Fico začal týždeň kontrolným dňom na ministerstve zdravotníctva, že vláda bude riešiť otázku výstavby novej vojenskej nemocnice v Prešove.

image

Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom

Pred ministerstvom v tom čase mal brífing šéf hnutia Slovensko Igor Matovič, ktorý ostro kritizoval Fica za "kšefty" v zdravotnictve. Matovič chce preto v parlamente mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej.

image

Hnutie Slovensko chce odvolávať Dolinkovú. Ministerka odkazuje, že klamú

Ficova reakcia na seba nenechala dlho čakať. "Ja by som toho poloblázna, ktorý chodí medzi ministerstvami poprosil,  aby vysvetlil, ako sa kradlo v zdravotnej poisťovni za jeho vlády."

Premiéra po zasadnutí zahraničného výboru kritizoval predseda opozičného PS Michal Šimečka. Fico mal podľa neho povedať, že jeho želaním je, aby Západ prestal dodávať zbrane Ukrajine.

image

Progresívci vyzývajú vládu: Urobte všetko preto, aby mohlo Slovensko naďalej čerpať eurofondy

"Ja by som to povedal naopak – naším hlavným želaním by malo byť, aby Putin prestal zabíjať ukrajinských civilistov. Zodpovednosť má momentálne v rukách jedine Vladimir Putin – on odmieta rokovania o mieri a odmieta zastaviť zabíjanie," uviedol Šimečka.

Šimečka vyzval Fica a vládu, aby garantovali, že Slovensko bude môcť čerpať eurofondy aj na ďalšie roky. "Jediný, kto môže zabezpečiť, aby Slovensko mohlo ďalej čerpať eurofondy, je Robert Fico a táto vláda. Je na ich politickej vôli, aby sa vysporiadali s výhradami, ktoré sú. To sa všetko dá urobiť, či už legislatívne alebo na Generálnej prokuratúre, a má to v moci, okrem generálneho prokurátora, Robert Fico a minister spravodlivosti. Vyzývam ich, či už ide o plán obnovy alebo eurofondy, aby urobili všetko preto, aby sa okamžite zamedzilo diskusiám, že môžeme o eurofondy prísť," uviedol Šimečka.

Podpredseda vlády a minister životného prostredia sa po rokovaní vlády obul do médií. Kritizoval ich ohľadne postoja k vojne na Ukrajine.

image

"Neuveriteľný úspech." Slováci vyzbierali za dva dni vyše milión eur na muníciu pre Ukrajinu

"Čo tu moralizujete. Nebudem sa zbierať na zbrane. Koho vy moralizujete? Čo tu moralizujete, že ja ako osoba nedávam na zbrane peniaze."

01 - Modified: 2024-05-02 14:00:43 - Feat.: - Title: Fico tvrdo kritizoval politiku Bruselu: Európska únia je bezradná, zo samitov sú vojnové kabinety 02 - Modified: 2024-05-03 08:13:39 - Feat.: - Title: Fico o druhom pilieri: Nechceme ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením 03 - Modified: 2024-05-02 13:06:09 - Feat.: - Title: Ficov jasný odkaz Slovensku. Vylúčil vyslanie našich vojakov na Ukrajinu 04 - Modified: 2024-05-02 10:39:30 - Feat.: - Title: Bez nového sa nevieme posunúť ďalej. Vláda ohlási výstavbu atómového bloku v Jaslovských Bohuniciach 05 - Modified: 2024-05-02 10:10:03 - Feat.: - Title: Taraba odvolal riaditeľa Slovenského krasu Milana Olekšáka. Je to priama pomsta, reagujú progresívci
menuLevel = 3, menuRoute = tv/relacie/doslova, menuAlias = doslova, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
03. máj 2024 14:52