StoryEditor

Čínska značka tento rok zatlačí na pílu. Svoju obľúbenú sériu vybaví prémiovými funkciami

26.04.2024, 14:00

Smartphony radu T od Xiaomi majú vždy parádnu výbavu, ale zároveň aj zopár kompromisov, aby trochu zrazili cenu. Tohtoročné chystané modely 14T však podľa uniknutých informácií pritlačia na pílu a ponúknu ďalšie prémiové funkcie, ktoré im zatiaľ boli zakázané.

S radom T od Xiaomi sa pravidelne stretávame koncom leta. Ide o telefóny, ktoré majú byť výborne vybavené, ale zároveň sa snažia nešliapať na päty prémiovej sérii. Tú výrobca predáva vždy v prvej polovici roka. Tento rok sa však na základe dostupných informácií model 14T Pro oprie do konkurencie zase o niečo väčšou silou a priblíži sa svojim prémiovým súrodencom.

Informácie o možnej podobe výbavy modelu Xiaomi 14T Pro priniesol portál Android Headlines. ktorý si všimol, že v zdrojovom kóde softvéru Xiaomi HyperOS sa nachádzajú podobnosti medzi kódovými označeniami tohto modelu a smartfónu Redmi K70 Ultra. Séria K je určená pre ázijské trhy a do Európy sa nedostáva, pretože ju tu zastupujú práve „téčka“.

Bližšie vlajkovej sérii

Model Xiaomi 14T Pro by mal byť v prvom rade vybavený čipom Dimensity 9300. To nie je žiadne prekvapenie, pretože jeho predchodca má model 9200 Plus. Čo už však bude pre rad T novinka, je prítomnosť bezdrôtového nabíjania. To bolo pritom zatiaľ jedným z prvkov, ktorý Xiaomi zámerne vynechávalo, aby pri batérii boli aspoň nejaké rozdiely oproti prémiovej sérii.

image

Xiaomi FOTO: Xiaomi

Ďalšie informácie spomínajú aj telefoto senzor na chrbte. Zatiaľ sa nevie, aké bude optické priblíženie, ale Xiaomi by mohlo konečne siahnuť po aspoň trojnásobnom. To by bola vec, ktorá by tiež lepšie vybavené „téčko“ priblížila prémiovým súrodencom. Vlani mal totiž model 13T Pro síce tiež zoomovacie schopnosti, avšak iba vo forme dvojnásobného „portrétneho“ priblíženia obrazu.

Vo výbave sa ďalej očakáva aj odolnosť proti vode a prachu (IP68) a pokračovanie v spolupráci so značkou Leica na vývoji optiky fotoaparátu. To tiež zodpovedá výbave minuloročných modelov.

Prídu dva modely

Lacnejší model 14T mimochodom zdroj tiež spomína, jeho parametre sú však nejasné. Vyzerá to však, že tohtoročná zostava bude teda pokračovať v zaužívanom postupe základného a Pro modelu.

Séria Xiaomi 14T by mala doraziť na globálny trh v druhej polovici tohto roku. Zatiaľ nemáme údaje o konkrétnom dátume dostupnosti ani približnej cene, to všetko bude jasnejšie až s blížiacim sa dátumom predstavenia.

01 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 02 - Modified: 2024-04-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Google sprístupnil prvú verejnú beta verziu nového Androidu. Aké zmeny a novinky prináša Android 15? 03 - Modified: 2024-04-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Sony pristúpi k razantnému kroku. Zo svojho vlajkového smartfónu odstráni vlastnosť, ktorá ho robí výnimočným 04 - Modified: 2024-04-12 05:30:00 - Feat.: - Title: Nové smartfóny od Applu prídu vo viacerých farbách. Čo vieme o dizajne pripravovaných iPhonov 16? 05 - Modified: 2024-04-04 12:00:00 - Feat.: - Title: Prémiovky bez šance? Xiaomi už predáva elektromobil SU7, cena mnohých prekvapí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:03