Slovenská hokejová reprezentácia. FOTO: TASR
StoryEditor

MS v hokeji: Poliaci sa môžu cítiť unavení. Je našou úlohou to využiť a vyhrať, tvrdí Ramsayho asistent

15.05.2024, 11:28
Autor:
TASRTASR

Podľa asistenta trénera slovenského tímu Petra Frühaufa Poliaci ukázali, že s výdatnou podporou fanúšikov hrajú oduševnene.

Slovenskí hokejisti využili utorok na oddych a v jeho závere pozorne sledovali vzájomný duel dvoch najbližších súperov. Lepšie ho zvládli Francúzi, ktorí si v zápase ostravskej B-skupiny MS proti Poľsku vytvorili náskok 4:0 a hoci nováčik elitnej kategórie v druhej tretine znížil na 2:4, napokon si pripísali cenné tri body.

Podľa asistenta trénera slovenského tímu Petra Frühaufa Poliaci ukázali, že s výdatnou podporou fanúšikov hrajú oduševnene a v dnešnom zápase (od 20.20 h) sa Slováci pokúsia využiť momenty, v ktorých súper pocíti únavu z dvoch náročných zápasov v dvoch dňoch.

Slovenský tím mal v utorok za sebou dva zápasové dni po sebe, v ktorých triumfoval nad Kazachstanom (6:2) a aj USA (5:4 po predĺžení). Voľno pred duelom s Poľskom padlo tímu vhod.

"Mali sme individuálny tréning. Boli na ňom dvaja brankári, ktorí deň predtým nechytali a doplnili ich Viliam Čacho s Markom Daňom, aby sa udržali v zaťažení. Deň sme strávili pohodovo, boli sme sa spoločne prejsť a neskôr sme sledovali zápasy našich súperov Poľska a Francúzska," prezradil Frühauf.

Pre Poliakov a Francúzov bol vzájomný duel dôležitý z hľadiska predpokladaného boja o zotrvanie v elitnej kategórii. Ten je pre oba tímy prvoradý cieľ a po utorku sú k nemu bližšie Francúzi.

Tí majú zatiaľ na konte štyri body, Poliaci jediný a sú na poslednom mieste tabuľky. Nielen proti Francúzsku, ale aj v prvom zápase s Lotyšskom ukázali silu, keď trikrát viedli o gól a napokon prehrali až po predĺžení (4:5).

"Hrajú oduševnene a majú veľkú podporu v hľadisku. Idú až za svoje možnosti a mimo svojej komfortnej zóny. Proti Francúzsku mali úseky, keď boli naozaj nebezpeční. S Francúzmi to vyzeralo naozaj zle, keď Poliaci stiahli skóre z 0:4 na 2:4, no dokázali to ustáť. My sa musíme pripraviť na to, že nejaké lepšie striedanie môže dvihnúť ich fanúšikov a hráči potom dlho pôjdu na tejto vlne," poznamenal Frühauf.

S tým, že by sa na Poliakoch mohla zásadným spôsobom podpísať únava z dôležitého zápasu s Francúzskom, príliš nepočíta.

"Po tom, čo som videl nedávnu play off na Slovensku a v Česku, si myslím, že sa už búrajú prognózy o fyzickej sile a prípadnej únave. Mužstvo sa v určitom bode dokáže dostať do fázy, keď necíti bolesť. Preto nerád kalkulujem s tým, či niekto mal zápas alebo nie. Aj my budeme mať v zápase s Lotyšmi v nohách duel s Francúzmi a určite ho budeme chcieť vyhrať. Musíme byť opatrnejší v tréningových dávkach a budeme sa koncentrovať na zápasy. Poliaci sa v nejakých momentoch zápasu asi budú cítiť unavení a je naša úloha, aby sme to využili," uviedol Peter Frühauf.

MS v hokeji 2024

01 - Modified: 2024-05-30 10:54:46 - Feat.: - Title: V "slovenskej" skupine došlo k dvom zmenám. Hráči definitívne spoznali súperov na MS v hokeji 02 - Modified: 2024-05-28 15:00:21 - Feat.: - Title: Má slovenská reprezentácia šancu dosiahnuť na medailu? Najskôr musí zažehnať hroziacu pohromu 03 - Modified: 2024-05-27 14:42:46 - Feat.: - Title: Hviezdy z NHL nad ním dvíhali obočie, potom hrali zaňho. Kto je tréner majstrov sveta Rulík? 04 - Modified: 2024-05-27 10:07:08 - Feat.: - Title: Ohlasy médií: Bláznivá párty. Pastrňák dopísal českú ľudovú rozprávku, bude žiť navždy 05 - Modified: 2024-05-27 10:10:28 - Feat.: - Title: Česko je na nohách. Hokejisti vo finále porazili Švajčiarov a oslavujú domáci titul
menuLevel = 2, menuRoute = sport/ms-v-hokeji-2024, menuAlias = ms-v-hokeji-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
31. máj 2024 20:06