Peter Čerešňák je defenzívnou istotou Pardubíc, ako aj nášho národného tímu. FOTO: TASR/M. Svítok
StoryEditor

MS v hokeji: Čerešňák sa už pripojil k tímu, mal rodinné povinnosti. Veľmi som chcel ísť na šampionát, tvrdí

07.05.2024, 13:30
Autor:
TASRTASR

Jeden z najlepších obrancov najvyššej českej súťaže sa pridal k tímu, v ktorom je osem hráčov, ktorí si tento rok zahrali v NHL.

Smútok po prehre v dramatickom finále českej hokejovej extraligy prežíval Peter Čerešňák iba chvíľu. Obrancovi Pardubíc sa totiž krátko po skončení klubovej sezóny narodil syn a tak sklamanie vystriedala obrovská radosť.

Rodinné povinnosti

S ňou však aj rodinné povinnosti, ktoré sa tridsaťjedenročnému bekovi podarili a tak sa mohol v pondelok pripojiť k slovenskej reprezentácii pred majstrovstvami sveta.

"Rozhodovanie bolo na jednej strane jednoduché, na druhej zložité. Ja som vedel, že chcem ísť, no keďže sme rodili týždeň dozadu, tak som sa najprv potreboval postarať o rodinu, aby sme sa presunuli na Slovensko a všetko bolo v pohode. Nakoniec sme všetko stihli, všetko zvládame, takže som mohol prísť," prezradil.

Smútok po neúspešnom finále českej extraligy tak rýchlo vystriedali krásne pocity po narodení potomka. "Človek prišiel rýchlo na iné myšlienky a emócie, takže to nakoniec dobre dopadlo," uviedol a s úsmevom odvetil aj na otázku, či nesmúti, že musí na dva týždne odísť od rodiny:

"Odišiel som len včera, takže zatiaľ je to v pohode, ale uvidíme, ako to bude o pár dní. Verím však, že ja aj oni to zvládneme."

"Kvalita je veľká"

Jeden z najlepších obrancov najvyššej českej súťaže sa pridal k tímu, v ktorom je osem hráčov, ktorí si tento rok zahrali v NHL.

"Kvalita je veľká. O tento šampionát bol veľký záujem, prišlo aj veľa chalanov z NHL, z čo máme radosť. Včera sme mali prvý tréning pokope a dnešný zápas s USA alebo ten prvý na šampionáte napovie, ako nám to pôjde," uviedol.

Čerešňák má za sebou dlhú sezónu. V základnej časti odohral 51 zápasov a nazbieral 37 (8+29) bodov, čo znamenalo tretie miesto v produktivite medzi obrancami. Pardubice ovládli základnú časť a prebojovali sa až do finále play off.

V siedmom zápase nakoniec prehrali s Třincom 1:2 v 2. predĺžení. Čerešňák vo vyraďovačke nazbieral v 16 dueloch 10 bodov (2+8) a bol druhý najproduktívnejší medzi obrancami.

"Bola to asi najnáročnejšia sezóna. Bola dlhá, bola tam Liga majstrov, Spenglerov pohár, veľmi dlhé a neúspešné play off. Prehra v siedmom zápase v predĺžení, čo vždy mrzí. Ak sa vyhrá, človek vníma inak aj tú únavu. No skončili sme už pred týždňom, mal som voľno a mal by som byť už v pohode. Som zdravý, som pripravený, som tu," zhodnotil ročník, v ktorom získal Třinec už piaty titul v českej extralige za sebou a šiesty celkovo.

"Klobúk dolu. Takáto séria víťazstiev sa nerodí bežne, takže tam robia niečo správne. Na budúci rok sa im to opäť posnažíme prekaziť," dodal.

MS v hokeji 2024

MS v hokeji 2024

01 - Modified: 2024-05-12 12:54:40 - Feat.: - Title: MS 02 - Modified: 2024-05-12 12:44:08 - Feat.: - Title: Fínsko - Veľká Británia 03 - Modified: 2024-05-12 12:26:08 - Feat.: - Title: MS 04 - Modified: 2024-05-12 12:06:05 - Feat.: - Title: MS 05 - Modified: 2024-05-12 14:12:36 - Feat.: - Title: Po Kazachoch nás čaká úplne iná kvalita. Zadáci USA sú príliš suverénni, treba to potrestať, vraví Pokovič
menuLevel = 2, menuRoute = sport/ms-v-hokeji-2024, menuAlias = ms-v-hokeji-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. máj 2024 16:12