StoryEditor

Prečo je práve teraz správny čas na kúpu bytu?

30.04.2024, 00:00

Urobte strategické rozhodnutie, ktoré vám zabezpečí komfortné bývanie a stabilnú investíciu.

V období, kedy ekonomická situácia prináša vysoké úrokové sadzby a infláciu, mnohí z nás môžu mať pochybnosti o vhodnosti investovania do nehnuteľností. Aj napriek týmto výzvam však existuje rad racionálnych dôvodov, prečo je investícia do nového bytu múdrym rozhodnutím.

História ukázala, že investícia do nehnuteľnosti patrí k tým najstabilnejším, pretože časom nestráca na hodnote. Práve naopak, nehnuteľnosť svoju hodnotu neustále navyšuje, a to aj napriek krátkodobým výkyvom trhu. Ak vložíte prostriedky do kvalitnej nehnuteľnosti v lukratívnej lokalite, môžete sa spoľahnúť, že v dlhodobom horizonte svoju investíciu krásne zúročíte. 

Z pohľadu finančnej náročnosti a efektivity je na stole aj otázka, do akého typu nehnuteľnosti sa oplatí investovať viac. Za dlhší koniec rozhodne ťahajú novostavby. Hoci sú počiatočné náklady na kúpu vyššie, už po krátkom čase sa vám investícia začne vracať späť. Mnohé novostavby totiž definuje energetická efektívnosť a užitočné smart technológie, vďaka ktorým sa vám citeľne znížia mesačné náklady na energie a súčasne zvýši komfort bývania. Kúpa bytu v novostavbe však nie je len finančným rozhodnutím, ale aj krokom k ekologickejšiemu a uvedomelejšiemu životnému štýlu.

Je dôležité pripomenúť, že aj v prípade novostavby je kľúčové dbať na správny výber lokality. Dobre situovaná nehnuteľnosť v žiadanej oblasti vám môže ponúknuť nielen pohodlné bývanie, ale aj vynikajúcu investičnú príležitosť.

Riziko zvyšujúcich sa cien je ďalším dôvodom, prečo by kupujúci nemali svoje rozhodnutie odkladať. Rastúce ceny stavebných materiálov totiž priamoúmerne ovplyvňujú aj ceny nehnuteľností. Dnešná investícia sa preto javí byť oveľa výhodnejšia. Navyše, nepriaznivú situáciu na realitnom trhu si uvedomujú aj developeri. Mnohí z nich sa preto snažia priniesť svojim klientom jedinečné benefity, ktoré už neskôr platiť nemusia. Napríklad developerský projekt Livana, ktorý je tesne pred dokončením a odovzdaním bytov novým majiteľom, ponúka potenciálnym záujemcom bonus na sťahovanie až do výšky 10 000 €.

Livana je nový developerský smart projekt, ktorý vyrastá v prémiovej lokalite Pod vŕškami v srdci Záhorskej Bystrice. Ide o tri pätpodlažné budovy, ktoré ponúkajú 2-, 3- a 4-izbové byty s balkónmi, terasami a predzáhradkami, vybavené materiálmi najvyššej kvality s dôrazom na ekologické a udržateľné štandardy. Klienti získajú v Livana skutočne vysoký štandard bývania, ktorý definuje napríklad aj celoplošný obklad v kúpeľni, predpríprava na klimatizáciu či vonkajšie žalúzie.

Novostavba si vás získa nielen množstvom efektívnych smart riešení, ale aj krásnou vstupnou lobby, atraktívnymi spoločnými priestormi a v neposlednom rade i výhľadmi na čarovné lesy Malých Karpát. Zabývaná lokalita Pod vŕškami poskytuje tunajším obyvateľom príjemné komunitné zázemie, kompletnú občiansku vybavenosť (v ktorej nechýbajú školy, škôlky, obchody, reštaurácie či športoviská) a takisto veľmi dobrú dostupnosť do centra Bratislavy.

image
Livana
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
30. apríl 2024 00:02