Prvý elektromobil značky Alfa Romeo, športové vozidlo Milano. FOTO: Reuters
StoryEditor

Elektromobil Milano sa nemôže vyrábať v Poľsku, povedal taliansky minister priemyslu

13.04.2024, 23:28
Autor:
ČTKČTK

Automobilka Alfa Romeo svoj prvý elektromobil uviedla na trh vo štvrtok.

Prvý elektromobil značky Alfa Romeo, športové vozidlo Milano, sa nemôže vyrábať v Poľsku. V Turíne to na začiatku akcie, ktorej cieľom je propagácia talianskych výrobkov, povedal taliansky minister priemyslu Adolfo Urso. Zakazuje to podľa neho zákon. Informovala o tom agentúra PAP.

Automobilka Alfa Romeo svoj prvý elektromobil na trh uviedla vo štvrtok. Je pomenovaný podľa mesta, kde bola značka roku 1910 založená.

Vozidlo má batériu s kapacitou 54 kWh, vďaka ktorej v základnej verzii prejde až 410 kilometrov, uviedla vo vyhlásení skupina Stellantis, pod ktorou značka Alfa Romeo spadá.

image

Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid

Vyrába v poľskom meste Tychy, ktoré leží v Sliezskom vojvodstve. Ide o prvý model značky Alfa Romeo, ktorý sa celý montuje v zahraničí.

"Automobil s názvom Milano nemožno vyrábať v Poľsku. Zakazuje to taliansky zákon," konštatoval Urso. Odkazoval pritom na zákon z roku 2003, ktorý sa zameriava na "taliansky znejúce" výrobky, ktoré sa neprávom označujú za talianske.

"Tento zákon stanovuje, že nesmiete uvádzať údaje, ktoré zákazníkov uviedli do omylu. Takže auto s názvom Milano sa musí vyrábať v Taliansku," dodal.

Zákon sa spravidla pripomína v spojení s potravinami. Príkladom môže byť americký parmezán, ktorý sa podobá talianskemu syru parmigiano.

menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
13. apríl 2024 23:28