Luxusné klenotníctvo omylom predalo náušnice s 99 percentnou zľavou.Facebook/Cartier/
StoryEditor

Luxusné klenotníctvo omylom predalo náušnice s 99 percentnou zľavou. Zamestnanec zabudol pripísať nuly

iDnes.czČTK29.04.2024., 13:00h

Šperky so zľavou 99,9 percenta. Za toľko kúpil mexický lekár náušnice v luxusnom francúzskom klenotníctve Cartier. Šperk stál 28 dolárov (26 eur). Neskôr sa ukázalo, že omylom - pracovník klenotníctva zabudol k cene pripísať nuly a pôvodná cena mala byť 28-tisíc dolárov. Hoci klenotníctvo sa ospravedlnilo a žiadalo šperk vrátil, zákazník sa obrátil na súd.

Lajkuj Brainee.sk na

Rogelio Villarreal vlani v decembri na sociálnej sieti Instagram kúpil náušnice Cartier ponúkané za veľmi nízku cenu. Vzhľadom na zjavný omyl na cenovke výrobca odmietol náušnice za uvedenú cenu predať a zaslať zákazníkovi. Ako odškodné mu ponúkol fľašu šampanského a kožené puzdro na doklady.

image

Z manželovho popola si nechala vyrobiť pamätné šperky. Jeho telo však po pol roku našli v pochybnom pohrebnom ústave

Túto ponuku ale zákazník odmietol. Chcel využiť chybu spoločnosti a obrátil sa na federálny úrad pre práva spotrebiteľov. Právnici klenotníctva sa na prerokovanie sporu nedostavili a úrad rozhodol v prospech zákazníka. Predajcovi následne nariadil, aby šperky pekne zabalili a odoslali klientovi do zámoria.

Potom sa štyri mesiace nič nedialo, kým Villarreal mohol ohlásiť víťazstvo. „Vojna skončila,“ napísal na sociálnej sieti, keď náušnice od Cartiera dorazili. „Jasné, že si ich nechám skontrolovať, ale nemyslím si, že by značka niečo také riskovala,“ povedal na vyslovené podozrenie, že klenotníctvo mohlo neodbytnému zákazníkovi zaslať menej hodnotný šperk.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. máj 2024 08:03