Žihľava je plná vitamínov a minerálov.dreamstime
StoryEditor

Objave účinky žihľavy. Pomôže vám nielen pri zdravotných ťažkostiach

11.05.2024, 14:00
Zdravie

Príroda vám celoročne ponúka poklady, ktoré vám pomôžu pri rôznych zdravotných ťažkostiach. Žihľave sa väčšina ľudí vyhýba, keďže pri dotyku s ňou vám na koži ostane reakcia, ktorá nepríjemne svrbí, a pritom má žihľava množstvo pozitívnych účinkov na vaše zdravie.

Žihľava sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Je to dokonca chutná ingrediencia do jedál, no najčastejšie sa používa ako čaj.

Čo obsahuje?

Za pozitívnymi účinkami žihľavy sú najmä vitamíny, minerály a látky, ktoré pozitívne vplývajú na vaše zdravie. Okrem vitamínov A, B, C a K obsahuje aj lignány, ktoré priaznivo pôsobia na hormóny. Flavonoidy majú silné protizápalové účinky a tiež polyfenoly, ktoré váš organizmus chránia pred voľnými radikálmi. K celkovému zdraviu prispieva aj množstvo minerálov. Od Horčíka, cez železo až po vápnik a draslík.

S čím vám pomôže?

Ako už z predošlých riadkov viete, žihľava je silný antioxidant a chráni telo nielen pred rôznymi vírusmi či baktériami, ale aj zápalovými procesmi v organizme. Ocenia ju iste aj alergici, pretože zmierňuje príznaky sennej nádchy. Už vďaka jednej šálke denne môžete pocítiť úľavu a zmiernia sa príznaky ako svrbenie, kýchanie či rezanie očí.

image

Popíjanie žihľavového čaju pomôže aj alergikom.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. máj 2024 10:59