Minister obrany Robert Kaliňák počas ranného brífingu ku stavu premiéra Roberta Fica. FOTO: Reuters
StoryEditor

Priamo z Banskej Bystrice: Operácia trvala päť hodín, na stav premiéra čaká aj štáb z Fínska

16.05.2024, 10:06

Minister obrany Robert Kaliňák žiada novinárov, aby lekárov pri práci nerušili. Po brífingu v Banskej Bystrici odišiel do Bratislavy na mimoriadne zasadnutie.

Od redaktora HN Juraja Búryho z Banskej Bystrice

Premiér Robert Fico je po stredajšom atentáte stabilizovaný, ale jeho stav zostáva naďalej veľmi vážny. Momentálne je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti na oddelení ARO vo Fakultnej nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Ráno o tom informoval minister obrany Robert Kaliňák a vedenie zdravotníckej inštitúcie.

Operácia Fica trvala päť hodín a zúčastnili sa jej dva lekárske tímy: traumatologický a chirurgický. Nič konkrétnejšie o jeho zdravotnom stave nie je známe. Lekári, ktorí sa o neho starajú, nemôžu zverejňovať žiadne informácie a na celý proces je uvalené informačné embargo.

image

Atentát na Fica: Premiér je na ARO. Je v stabilizovanom, no stále vážnom stave, oznámil Kaliňák (ONLINE)

Kaliňák poďakoval všetkým zdravotníkom, ktorí sú v nemocnici. „Stav je naďalej veľmi vážny práve pre komplikovanosť zranení, ale všetci chceme veriť, že sa nám podarí tú situáciu zvládnuť,“ povedal.

„O ostatných udalostiach budeme informovať z Bratislavy,“ zakončil brífing Kaliňák s tým, že žiada novinárov, aby lekárov pri práci nevyrušovali. Na ďalšie správy o zdravotnom stave predsedu vlády čakalo viac než desať mediálnych štábov z Česka, Nemecka, Maďarska, Poľska či Fínska. 

Minister po tlačovke opustil Banskú Bystricu a zamieril do hlavného mesta. O jedenástej hodine sa totiž v priestoroch Úradu vlády uskutoční mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady aj rokovanie vlády.

01 - Modified: 2024-06-14 16:54:18 - Feat.: - Title: Pellegrini zastúpi Fica na pondelkovom neformálnom summite Európskej únie 02 - Modified: 2024-06-13 17:56:36 - Feat.: - Title: Po eurovoľbách sa začína ozajstný koaličný poker a Šutaj Eštok v ňom má premiéru 03 - Modified: 2024-06-13 14:53:46 - Feat.: - Title: Fico je zrejme na odchode, tvrdí SaS. Podľa Gröhlinga je lex atentát dôkazom, že kto je pri moci, môže všetko 04 - Modified: 2024-06-12 14:23:10 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Kto si zaslúži istoty? 05 - Modified: 2024-06-13 07:14:55 - Feat.: - Title: Premiér komunikuje v rámci koalície, potvrdil Kaliňák aj Šutaj Eštok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. jún 2024 02:05