Predseda výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak a podpredseda Národnej rady SR a predseda SNS Andrej Danko (obaja SNS) počas tlačovej konferencie na tému Výzva SNS na podporu ústavného zákona o medveďoch 8. apríla 2024 v Bratislave. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente

19.04.2024, 12:39
Autor:
TASRTASR

Jedným z dôvodov na odvolanie Huliaka je porušovanie zákazov a predpisov v budove Národnej rady.

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka (SNS) z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredia.

Na tlačovej konferencii o tom informoval poslanec za SaS Alojz Hlina. Tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Jedným z dôvodov na odvolanie Huliaka je porušovanie zákazov a predpisov v budove Národnej rady. Huliak mal podľa videa na sociálnych sieťach fajčiť v kancelárii parlamentu, čo sa podľa zákona nesmie.

"Ak sú zákony a predpisy, kde sa môže a kde sa nemôže fajčiť vo verejných priestoroch, tak nevidím dôvod, prečo by mal mať Huliak špeciálnu výnimku," podotkol Hlina. Zároveň poukázal na Huliakove vyjadrenia o tom, že ide o jeho súkromnú kanceláriu. "Príde mi to ako ďalšia absurdita, ako je možné, že niekto disponuje súkromnými kanceláriami vo verejnej budove," poznamenal Hlina.

Opozičný poslanec kritizuje aj vedenie výboru Huliakom. "Marí, obštruuje, znefunkčňuje, nerobí ho uznášaniaschopným, výbor nekoná, nejedná, nerozhoduje," tvrdí Hlina s tým, že niekoľko zasadnutí výboru bolo zmarených pre jeho neuznášaniaschopnosť. Aj keď sa výbor otvorí, pripomína podľa neho "schôdzu holubárov alebo hráčov mariášu".

"Huliak ako predseda výboru zodpovedá v primeranej miere za vývoj v rezortoch. Ak zodpovedá za rezort pôdohospodárstva a životného prostredia, tak situácia je zúfalá," skonštatoval Hlina. Huliaka zároveň vyzval, aby kanceláriu, v ktorej fajčil, po sebe vymaľoval.

01 - Modified: 2024-04-29 14:01:30 - Feat.: - Title: SaS sa nepridá. Pravým dôvodom odvolávania Dolinkovej sú interrupcie, PS voviedli do omylu, tvrdí Cigániková 02 - Modified: 2024-04-29 11:56:11 - Feat.: - Title: SaS mobilizuje a organizuje petíciu na záchranu druhého piliera 03 - Modified: 2024-04-27 12:39:28 - Feat.: - Title: Mazák je nedôveryhodná osoba. Neviem, či sa nájde koaličná podpora pre Harabina, vraví Michelko 04 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 05 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 21:38